• Breaking News

    Information and knowledge related to food science.

    Friday, March 17, 2017

    ស្រារ៉ាំ (RUM)

    ស្រារ៉ាំ (RUM)

     រ៉ាំ ជាប្រភេទស្រាដែលមានជាតិស្ករនៅក្នុងនោះ។ ពាក្យ "RUM" ក្លាយមកពីពាក្យឡាតាំង "SACCHARUM" ។ គេផលិតវាពីអំពៅ និងបន្ទំរយៈពេលជាច្រើនឆ្នាំ ។ កាកសំណល់បន្ទាប់ពីបន្ទំរួចក៍គេអាចយកមកប្រើឡើងវិញបានដែរ ហើយរ៉ាំដែលផលិតក្រោយៗមានរសជាតិខ្លាំងជាងមុន។ ទីតាំងដែលផលិតរ៉ាំល្បីជាងគេនៅ Sicily, Cyprus ។
    រ៉ាំត្រូវបានគេចែកចេញជា ៣ប្រភេទគឺ៖
       - រ៉ាំពណ៍ស៖ បន្ទំរយៈពេល ២ឆ្នាំ
       - រ៉ាំពណ៍មាស៖ បន្ទំរយៈពេល ៣ទៅ៦ឆ្នាំ និងបន្ថែម Caramel (ដូចស្ករតាំងម៉ែ)
       - រ៉ាំពណ៍ខ្មៅ៖ បន្ទំលើសពី៦ឆ្នាំឡើងទៅ ។
     រ៉ាំ ដែលល្បីជាងគេលើពិភពលោក មានគេទទួលស្គាល់ជាអន្តរជាតិមានដូចជា Bacardi(40%vol), Havana Club, Captain Morgan, Malibu ជាដើម ។

    No comments:

    Post a Comment