ស្រាខ្ញី Ginger Wine
I. គ្រឿងផ្សំ
- ខ្ញីស្រស់ហាន់ ១គីឡូ
- មេ (Yeast) ១ ចិប
- ស្ករ ១គីឡូ
- ទឹក ១លីត្រកន្លះ
II. វិធីសាស្ត្រ
- ចំអិនខ្ញី រយៈពេល ១០នាទី
- ទុកឲ្យត្រជាក់ បន្ទាប់មកបន្ថែមស្ករ 3/4 និង មេ(Yeast) ចូល
- បន្ទំរយៈពេល ២១ថ្ងៃ
- ពេលបន្ទំចប់ ខ្ញីក្លាយជាស្រា
- បើសិនអ្នកចង់បានពណ៍ឲ្យកាន់តែល្អ អ្នកអាចបន្ថែមស្ករ 1/4 ដោយដុតវាឲ្យក្លាយឡើងពណ៍ត្នោតនិងលាយជាស្រាជាការស្រេច ។
No comments:
Post a Comment