• Breaking News

    Information and knowledge related to food science.

    Monday, March 20, 2017

    ស្រាខ្ញី Ginger Wine



    ស្រាខ្ញី Ginger Wine

          I.        គ្រឿងផ្សំ


    •           ខ្ញីស្រស់ហាន់    ១គីឡូ
    •           មេ (Yeast)    ១ ចិប
    •           ស្ករ                 ១គីឡូ
    •           ទឹក                 ១លីត្រកន្លះ

        II.        វិធីសាស្ត្រ

    •           ចំអិនខ្ញី រយៈពេល ១០នាទី
    •           ទុកឲ្យត្រជាក់ បន្ទាប់មកបន្ថែមស្ករ 3/4 និង មេ(Yeast) ចូល
    •           បន្ទំរយៈពេល ២១ថ្ងៃ
    •           ពេលបន្ទំចប់ ខ្ញីក្លាយជាស្រា
    •           បើសិនអ្នកចង់បានពណ៍ឲ្យកាន់តែល្អ អ្នកអាចបន្ថែមស្ករ 1/4 ដោយដុតវាឲ្យក្លាយឡើងពណ៍ត្នោតនិងលាយជាស្រាជាការស្រេច
    ពិសាស្រាខ្ញីមួយថ្ងៃ ១ស្លាបព្រា គឺមានសារៈប្រយោជន៍ដល់សុខភាព និងប្រព័ន្ធរំលាយអាហារ ។

    No comments:

    Post a Comment